Oorlogserfgoed

Erfgoedbank Meetjesland, het geheugen van het Meetjesland

Logo_web

In dit digitale museum ontdek je het collectieve geheugen van alle Meetjeslandse gemeentes. De site staat vol oude foto’s, filmpjes, recepten, 

Er werd een e-expo over de Eerste Wereldoorlog in het Meetjesland aangemaakt. Die wordt nog steeds aangevuld, dus kom af en toe eens een kijkje nemen.geluidsfragmenten en nog veel meer, te bekijken op www.erfgoedbankmeetjesland.be.

Klik hier om de e-expo van Eerste Wereldoorlog in het Meetjesland te bekijken.


Na aanvraag van een login kan je ook zelf materiaal toevoegen aan de erfgoedbank. Neem contact op met Erfgoedcel Meetjesland via 09 373 75 96 of via erfgoedcel@comeet.be.


Foto- en poëzieboek: 2014-18, de oorlog verslaan

Cover Fotoboek

Om de WOI-herdenkingen in te zetten bracht COMEET een foto- en poëzieboek met historische duiding uit. ‘2014 - 18, de oorlog verslaan’ is een interessante mix van poëzie en oude en nieuwe foto’s.

Vier grote thema's uit het Meetjesland worden weergegeven in woord en beeld: grens, dagelijks leven, strijd en sporen.

Het boek helpt de herinnering levend te houden aan de verschrikkingen van de oorlog. Maar het laat ook in contrast daarmee, via foto's van Grégoire De Poorter, een mooi, welvarend en kleurrijk land zien.

Lees meer over het boek en bestel het online via deze website.


Lokale publicaties over WOI

Vele heemkundige kringen, erfgoedverenigingen en andere organisaties brengen de komende jaren boeken uit over de Eerste Wereldoorlog in hun gemeente of werkingsgebied. We verzamelen het aanbod van boeken bij 'nieuws', zodra we er van horen. 

Ga naar 'nieuws'.

Verenigingen die een boek uitbrengen, mogen de gegevens doorsturen naar info@comeet.be


Wegwijzer WOI

De website www.wegwijzerWOI.be bundelt een schat aan informatie over de Eerste Wereldoorlog in de Provincie Oost- en West-Vlaanderen en de Provincie Antwerpen. 

Je kan uitgebreid zoeken tussen alle mogelijke items: concrete projecten, monumenten, boeken, educatie. Je kan zoeken op thema, op locatie, volgens doelgroep of via een tijdslijn.