Plan je bezoek

Het Meetjesland is een rustige plattelandsregio, dicht bij de Noordzee en vlakbij de cultuursteden Gent en Brugge. In het noorden grenst het aan het Nederlandse Zeeuws-Vlaanderen, in het westen aan de provincie West-Vlaanderen en in het oosten en zuiden aan de regio Gent en het Waasland. Het Meetjesland is een ideale fiets- en wandelregio met zijn prachtige, vlakke landschappen. Zowel qua natuur als cultuur heeft het Meetjesland heel wat te bieden! 

En zeker tijdens de herdenkingsjaren van de Eerste Wereldoorlog. In de 14 Meetjeslandse gemeenten is er extra aanbod binnen het thema van WOI. Je vindt het volledige aanbod in onze agenda
 

Groepen

Het groepsaanbod verzamelden we apart op een overzichtelijke pagina. Bekijk hier het aanbod voor groepen. 
 

Toerisme Meetjesland

Heb je andere toeristische informatie nodig, zoek je logies of een restaurant? Ga naar www.toerismemeetjesland.be of loop langs in hun kantoor in de Huysmanhoeve, Bus 1 in Eeklo. Op hun website vind je ook de lokale toerismekantoren terug. 


Hoe bereik je ons?

Meetjesland is de Oost-Vlaamse regio tussen Gent, Brugge en Zeeuws-Vlaanderen (NL). 

Per fiets

Enkele grote assen brengen de langeafstandfietser in het Meetjesland. Zo kan je van Gent-centrum aansluiten op de Brugse Vaart in Mariakerke op het Kanaal Gent-Oostende en rij je daar via Vinderhoute gemakkelijk het Fietsnetwerk Meetjesland op. (vanuit Gent knooppunten 5-50-51 volgen) Vanuit West-Vlaanderen en de Leiestreek zijn de trekwegen langsheen het Kanaal Gent-Oostende en het Schipdonkkanaal aangewezen fietsroutes die u in hartje Meetjesland brengen. Fietsers die van het netwerk ten oosten van Kanaal Gent-Terneuzen komen, kunnen gebruik maken van de brug van Zelzate, het veer van Terdonk (fietsverbinding provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke richting Doornzele) en het veer van Langerbrugge  (fietsverbinding Oostakker richting Evergem-centrum).

Per trein

Vanuit Gent Sint-Pieters zijn er verbindingen met de stations van Landegem, Bellem en Aalter. Vanuit  Gent Sint-Pieters en Gent-Dampoort  kan je naar het station van Eeklo en de stopplaatsen in Evergem, Sleidinge en Waarschoot (lijn Gent-Eeklo).

Meer info: www.b-rail.be

Per tram

De Gentse tram 1 komt tot aan zijn eindhalte in Evergem aan het Brielken.

Per bus

Alle Meetjeslandse dorpen kun je per bus of per belbus bereiken.

Meer info op www.delijn.be

Per auto

Via de E40 Brussel-Oostende, afrit Nevele (afrit 12). Je kan ook kiezen voor afrit Merelbeke (afrit 16) en daar de Gentse ring R4 volgen richting Eeklo. De N49/E34 tussen de kust en Antwerpen is de invalsweg voor het noorden van de regio. Nederlandse bezoekers kunnen het Meetjesland bereiken via de Westerscheldetunnel in Zeeland en zo Antwerpen vermijden.

Per boot

Via het Kanaal Gent-Oostende en het Schipdonkkanaal geraak je vlot tot in het hartje van het Meetjesland. Eeklo en Maldegem hebben beiden een jachthaven. Ook zijn er jachthavens op het Kanaal Gent-Terneuzen in Langerbrugge (grondgebied Gent, vlakbij Evergem) en in Zelzate.